Ben je net in Breda komen studeren en wil je je graag verdiepen in het échte studentenleven? Of studeer je al langer en ben je tot de conclusie gekomen dat je iets mist? Zoek je een verrijking, waar je de rest van je leven je voordeel mee kunt doen? In beide gevallen ben je op het goede adres! Je hebt ongetwijfeld veel vragen.. en daarom hebben wij alvast het een en ander voor je proberen op te helderen. Mocht jouw vraag of antwoord er niet bij staan, neem gerust contact met ons op!

 

  1. Wat is een dispuut? Een dispuut is niet zomaar een vriendengroep. Daar heb je er tenslotte wel meer van. Een dispuut staat ergens voor! Een dispuut vertegenwoordigt waarden en idealen en draagt deze op een eigen manier uit. Het unieke aan een dispuut is dat het zorgt voor continuïteit; er komen elk jaar namelijk nieuwe leden bij. Naast actieve leden kent een dispuut dus ook oud-leden. Oud-lid ben je als je niet meer studeert.

 

  1. Wie is damesdispuut PEPE? Damesdispuut PEPE is het grootste damesdispuut van Breda, opgericht in 1989. PEPE staat voor Pit, Onvoorwardelijke Vriendschap, Creativiteit, Integratie en het meest kenmerkende: Eenheid door Verscheidenheid! Alle dames binnen damesdispuut PEPE zijn door hun eigen unieke inbreng lid geworden, een feit waarop wij erg trots zijn.

 

  1. Wat is een aspirantentijd? (pipi-tijd) Tijdens de aspirantentijd leer je damesdispuut PEPE door en door kennen en maken de dames kennis met jou. De lengte van deze aspirantentijd is afhankelijk van de snelheid waarop een ‘pipi’ de waarden en normen van het dispuut leert kennen en uiteraard haar leden! Tijdens je aspirantentijd zijn er een aantal opdrachten, die je (samen met je mede aspirant-leden) moet uitvoeren om zo het dispuut door en door te leren kennen en jezelf optimaal te laten zien. Het mooie is dat ALLE leden van PEPE dezelfde weg bewandeld hebben naar hun lidmaatschap, iets wat direct een band schept.

 

  1. Hoe word ik lid van damesdispuut PEPE? Er worden door damesdispuut PEPE meerdere borrels (activiteiten) georganiseerd, waar je voor uitgenodigd kunt worden. Deze borrels geven je de kans allerlei informatie in te winnen en het dispuut en haar leden beter te leren kennen. Na een aantal weken komt de borreltijd ten einde en zal damesdispuut PEPE haar keuze maken. Als je gevraagd wordt aspirant-lid, oftewel ‘pipi’, te worden, is de keuze aan jou. Dit kan het begin zijn van de mooiste tijd van je leven!

 

  1. Vragen of opmerkingen?
 Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, aarzel niet en mail naar damespepe@gmail.com.